Wat is een Financial lease?

Financial lease is een leaseproduct voor de ondernemer, waarmee een personen- en/of bedrijfswagen kan worden aangeschaft welke in een x aantal gelijke maandbedragen kan worden geleaset. Bij Financial Lease zoekt u de auto uit, de financieringsmaatschappij betaald namens u de aanschafprijs excl. BTW.

In het maandbedrag van een Financial lease zitten alleen aflossing en rente opgenomen. Dit komt doordat bij een Financial Lease sprake is van een gescheiden eigendom, namelijk een juridisch en een economisch eigendom. Kosten met betrekking tot verzekering, wegenbelasting, onderhoud, brandstof etc. vallen buiten het maandelijkse leasetarief. Deze kosten kunt u als ondernemer boeken in uw winst- en verliesrekening.

Juridisch- en economisch eigendom

Gedurende de looptijd van de Financial Lease ligt het juridisch eigendom bij de financieringsmaatschappij en het economisch eigendom bij de gebruiker van het geleasete voertuig. Deze gebruiker bent u als zijnde eigenaar van de onderneming. Het economisch eigendom tijdens de looptijd van de Financial lease houdt het volgende in:

 • Volledige BTW teruggave bij aanschaf van het voertuig, de betaalde BTW neemt u mee in de eerstvolgende BTW aangifte die u doet bij de belastingdienst.
 • Mogelijk recht op diverse investeringsaftrekposten (KIA / MIA / VAMIL)
 • Afschrijven op uw aangeschafte bedrijfsmiddel, verlaging van de winst over een aantal jaren waardoor u jaarlijks minder belasting betaald
 • Rente kosten op de Financial Lease kunt u volledig opnemen in uw winst- en verliesrekening
 • Alle kosten (verzekering, wegenbelasting, onderhoud, brandstof) met betrekking tot de auto kunt u opnemen in uw winst- en verliesrekening

Einde looptijd financiering, wat dan?

Het juridisch eigendom, wat bij de financieringsmaatschappij ligt, wordt vastgelegd middels het overschrijvingsbewijs behorend bij het voertuig. Op het moment dat de Financial Lease het einde van zijn looptijd bereikt en alle maandbedragen zijn voldaan, gaat het juridisch eigendom op u over. Dit gebeurt door het overschrijvingsbewijs aan u te overhandigen. Ook kunt u tussentijds de financiering inlossen of de auto inruilen voor een andere. 

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn bij een tussentijdse inruil! Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Bent u misschien nog niet geheel overtuigd of Financial Lease voor u de juiste keuze is? Misschien helpen de hieronder opgesomde voordelen u bij uw keuze.

Voordelen Financial lease

 1. 100% financiering mogelijk exclusief BTW;
 2. Alleen de auto dient als onderpand, uw overige bezittingen blijven onbezwaard;
 3. Uw liquiditeiten binnen uw onderneming blijven in tact;
 4. Transparant, maandlasten blijven gedurende de looptijd gelijk;
 5. Rente is volledig aftrekbaar
 6. Gemiddeld beslissingstraject van de Financial Lease is 1 – 2 dagen, wat beduidend korter is dan elk ander bankkrediet

Overtuigd! Dat Financial lease voor u de juiste keuze is neem contact met ons op of kijk in onze leasevoorraad en begin uw zoektocht naar uw nieuwe auto. 

Wilt u ook voordelig leasen via Neerland-Lease? Kies direct een auto uit ons aanbod.

Direct een auto kiezen

Niet de juiste auto kunnen vinden binnen onze leasevoorraad? Laat ons uw nieuwe auto zoeken!

Zoekopdracht

Contactgegevens

Neerland-Lease
Europaweg 19
9636 HT Zuidbroek
Tel: 050-3051613
E-mail: info@neerland-lease.nl

Direct contact opnemen

Of kies een auto uit onze top 3 populaire lease auto’s

FINANCIAL LEASE

Gelukkig hoeft autorijden niet duur te zijn!

Meer informatie

BEDRIJFSWAGEN LEASE

De Bedrijfswagen lease van NeerlandLease biedt ondernemers de zekerheid van de meest voordelige lease.

Meer informatie

OCCASION LEASE

Wees geen dief van uw eigen portomonnee, lease een jong gebruikte occasion!

Meer informatie